Frisk grøn salat med laks og ærter

Salat er alltid let og lækkert at lave, og især om sommeren som frokost eller som aftensmad, fungerer det godt, fordi det giver energi og ikke er så tungt, som for eksempel hakkebøf med sovs og kartofler. Salat er også nemt og flexibelt, fordi du kan bruge de fleste former for grøntsager og kød og blande sammen efter smag og behag eller udfra hvad du har i køleskabet. Man lærer hurtigt hvad der smager godt sammen og hvad der smager mindre godt sammen. Det er bare med at eksperimentere.

Her er hvad du skal bruge til opskriften på frisk grøn salat med laks og ærter:

 • 2 stykker varmrøget laks eller koldrøget laks.
 • 4 asparges
 • 400 g ærter
 • ½ løg
 • Romaine salat eller hovedsalat
 • Lidt Rucola salat
 • Lav en dressing eller lav et spejlæg, hvor du drysser salt og peber på og læg det ovenpå salaten og lad det give en blød smag og struktur til salaten og fungere som salat, så snart du begynder at spise og spejlægget går fra hinanden.

  Du kan også lave en dressing, eksempelvis som denne simple hvide dressing:

  2 dl Creme Fraiche
  Lidt dild
  Lidt purløg
  En smule saft fra en citron
  Salt & peber

  Sådan laver du salaten:

  Vask og snit salaterne i store stykker. Snit eventuelt ærterne eller hvis de ikke er for store, så lav hele bælgen komme i salaten. Knæk enderne af asparges og kog dem i 2 minutter og lad dem derefter afkøle inden du skære dem i mindre stykker og hælder dem i salaten. Skær løget i strimler og hæld dem i salaten. Skær nu laksen i afpassede stykker og spred dem hen over salaten. Brug et spejlæg til at give fugt som dressing eller lav en dressing, som kan hældes over salaten.

  Den friske salat smager godt sammen med både hvidvin, rødvin og champagne.

  Comments are closed.