Hjemmelavet creme fraiche med citron

Creme fraiche er næsten uundværlig som ingrediens i vores madlavning. Til alt lige fra kartoffelsalat, chips-dip, dressing, til sammenkogte retter der mangler lidt ekstra smag, samt et utal of desserter.
Nogle steder i verden kan man ikke købe creme fraiche, men det er heldigvis ikke så svært at lave selv. Der er flere måder at gøre det på, men det handler egentlig bare om at forvandle almindlig fløde til sur fløde.

Du skal bruge disse ingredienser til at lave creme fraiche:

  • 1/4 liter fløde
  • saften fra en citron

6-12 timer tilberedelse.

Mange steder i verden kan man få fløde i forskellige varianter med varierende tykkelse. Jo tykkere fløde du bruger jo mere cremet bliver creme fraichen.
I denne metode bruges citronsyre til at syrne fløden. Dette er ufattelig nemt at have med at gøre, og man kan stort set altid få fat i citron (eller lignende citrusfrugter med høj surhedsgrad).
Hæld fløden op i en skål eller beholder, og tilsæt citronsaften. En halv citron skulle være rigeligt. Jo mere citronsaft der bruges jo mere citronsurt bliver creme fraichen. Creme fraichen skal jo helst smage af sur fløde ikke af sur citron i fløde.

Rør citronen godt ud i fløden og stil blandingen i køleskabet. Blandingen skulle allerede være begyndt at blive tykkere. Tag blandingen ud en gang imellem og rør lidt rundt. Efter 6-12 timer skulle hele fløden være sur og resultatet er noget der minder om 38% creme fraiche, som man køber i almindelige supermarkeder i Danmark.

Hvis du ønsker en lettere creme fraiche kan du blande op med naturel yoghurt eller lignende syrnet mælk, til du opnår den ønskede smag og konsistens.

God fornøjelse!

Comments are closed.