Hjemmelavet vanilje is med chokolade stykker

Is er en sikker vinder som dessert efter middagen, til en hyggestund i sofaen eller ude på terassen på en varm sommerdag. Og især hjemmelavet is, kan imponere de fleste. Hjemmelavet is er ikke bare mere smagfuldt, men også sundere fordi der ikke er tilsætningsstoffer i.
Du kan nemt komme andre ting i din is, for at give den anden smag og farve, for eksempel med jordbær, kirsebær, nødder, citron eller prøv noget anderledes med saffran. Lav eventuelt isen sammen med børnene og lad dem selv komme med foreslag til smag til isen – det kan hurtigt blive til nogle nye kreative isvariationer. Her kommer i første omgang opskriften på den traditionelle vanilje is med chokolade stykker:

Ingredienserne i hjemmelavet vaniljeis med chokolade stykker:

 • 6 pasteuriserede æggeblommer
 • 150 g. flormelis
 • 6 pasteuriserede æggehvider
 • 2 dl. fløde
 • 20-30 g. mørk chokolade
 • Sådan laver du hjemmelavet is:
  Start med at dele de 6 æg og pisk æggeblommerne sammen med flormelis. Pisk indtil det bliver tykt og luftigt. Pisk derefter æggehviderne og derefter pisk fløden til flødeskum. Hak nu chokoladen i små stykker og bland det hele forsigtigt sammen. Hæld ismassen ned i en skål og sæt den i fryseren.
  Lad isen blive i fryseren i mindst 2 timer, inden du kan tage den op og smage på den færdige is. [is is is is is is is is is]

  PS. Vores opskrifter på 3 LÆKRE og SUNDE rawfood isdesserter finder du i det nye nummer af magasinet Liv&Stil, som du får gratis her.
  [Se også opskrift på nem, sund og billig is til børnene her]

  Comments are closed.