Nemme, sunde og billige is til børnene

Børn elsker is, ja, det gør de fleste voksne også. Men sommeren bliver hurtigt til en usund årstid, hvis man tillader sig selv og børnene at købe og spise is hver gang solen skinner. Men men men, hvis du selv laver isene, så er det en helt anden sag. Det er nemlig både nemt, sundt og billigt selv at lave is. Is er jo egentligt bare noget koldt, som smager godt, og som hjælper med at køle én ned, når solen skinner. Så her kommer eksempler på nemme, sunde og billige is:

Få vores opskrifter på 3 LÆKRE og SUNDE rawfood isdesserter i det nye nummer af magasinet Liv&Stil, som du får gratis her.

Frosne frugter på pind

Sæt store modne vindruer, jordbær eller bananer på en pind og læg dem i fryseren – og nogle timer senere, er der friske og sunde is til børnene. Luksus udgaven er at smelte chokolade og dyppe frugtstykkerne i chokolade og evt. rulle dem i nødder, kokus eller krymmel, inden de kommer i fryseren. Så ligner de mere almindelige is, som man køber til 20 kr i Brugsen, men de har bare kun kostet en brøkdel at lave og er sundere, fordi de er lavet af rigtig frugt.

Juice og saftevandsis

Juice, saftevand og sodavand er nemt at hælde i en isterningform, og sæt nogle pinde i, som man har samlet sammen fra sidste sommer og så læg forsigtigt, uden at spilde isterningformen i fryseren. Det bliver til rigtig gode og velsmagende små is, perfekt til at køle børnene ned i sommervarmen, uden at de skal have en stor is, som de alligevel ikke kan nå at spise, inden den er smeltet og løber ned af armene. Isterningforme er så nemme at bruge, og så han man altid 10-20 små is i fryseren, til når børnene har venner med hjem fra børnehaven eller skolen. Isene kan laves med mange forskellige smage. I kan prøve jer frem med appelsinjuice, æblejuice, jordbærsaftevand eller coca cola. Man kan også lave saften og juicen selv af frugt fra haven, og dermed gøre isene endnu sundere.[blender blender blender blender blender blender blender is is is mixer mixer mixer OBH Nordica Frutti Blender Piano Black]

Tags: , ,

Comments are closed.