Archive for the ‘Aftensmad til 7 dage om ugen’ Category

Pandekager med avocado og fyld

Friday, November 9th, 2012

Pandekager er lækre at bruge sammen med kød og grøntsager, fordi de har en lækker blød konsistens, som smager godt sammen med det smagfulde kød og de sprøde grøntsager. Pandekager med avocado og fyld er en smagfuld lille afveksling i hverdagens ofte meget vanebundne trummerum. (more…)

Verdens bedste hjemmelavet lasagne

Friday, November 9th, 2012

Lasagne er noget de fleste elsker, og der er vitterlig ingen grund til at købe færdig-lasagne, fordi det er meget simpelt at lave hjemmelavet lasagne med hjemmelavede friske lasagneplader af egen pastadej. Og det smager selvfølgelig også 1000 gange bedre end noget som helst man kan købe færdigt. Her kommer verdens bedste opskrift på hjemmelavet lasagne, lavet af farmand, som blev ved med at eksperimentere indtil opskriften var helt perfekt. (more…)

Kyllingfilet i ovn med fløde og ris

Saturday, July 21st, 2012

Kyllingfileter er meget anvendelige og ofte på tilbud i større poser, så det er nemt at have i fryseren og bare tage et par stykker op til aftensmaden. Kyllingfilet i ovn med fløde og ris er et lækkert aftensmads alternativ og det passer sig selv, så snart det er sat i ovnen. (more…)

Indisk kylling tikka masala

Saturday, July 21st, 2012

Lækker smagsoplevelse med indisk kylling tikka masala. Så kraftig og stor en smag, så man tror det har taget timer og utallige ingredienser at lave, men faktisk er det slet ikke så svært og tidskrævende at lave kylling tikka masala. Så sørg for at imponere dine gæster næste gang du har gæster til middag, og lav indisk kylling tikka masala. (more…)

Hjemmelavede forårsruller

Saturday, July 21st, 2012

Forårsruller er noget man kan spise året rundt, og er også gode at have i fryseren, til de dage hvor man har for lidt tid eller overskud til at lave aftensmad. (more…)

Sur/sød kylling med ingefær og chili

Saturday, July 21st, 2012

Sur/sød kylling giver den helt rigtige kombination i forhold til smag, ved at blande sure og søde ingredienser. Ingefær og chili er også med til at hæve smagsoplevelsen. Sur/sød kylling med ingefær og chili er en god opskrift til både hver dag og fest og spises sammen med ris. Det er også en god ide at lave en stor posrtion sur/sød kylling og så smide den i fryseren i fryseposer, så har du aftensmad til de dage, hvor det skal gå hurtigt. Sur/sød kylling med ingefær og chili holder sig godt i fryseren og bavare sin gode smag. (more…)

Kinesisk kung pao kylling

Saturday, July 21st, 2012

De fleste kinesiske retter kræver en del ingredienser, men de er også umagen værd. Kung pao kylling spises sammen med ris, og er en rigtig god kinesisk opskrift, hvis smag passer til de danske smagsløg. (more…)

Salat med bid i

Saturday, July 21st, 2012

At lave og spise salat, især om sommeren, er både skønt og sundt. Lav gerne variation i dine salater, men forskellig slags salat, nødder, frugter og kød. Prøv for eksempel denne salat med bid i. (more…)

Marinerede kyllingevinger til grillen

Saturday, July 21st, 2012

Mange ting er lækre at tilberede på grillen, både hakkebøffer, pølser, en steg, grilspyd med forskellige grøntsager og så videre. Kyllingevinger og kyllingestykker på grilspyd er også utrolig lækkert på grillen, fordi det ved den høje varme over ild ikke bliver tørt, som man ellers kan risikere ved kyllingekød. Især en god marinade kan hjælpe med til at holde på saft og kraft i kyllingvingerne og give en rigtig smagfuld oplevelse. (more…)

Indisk karry der får mundvandet til at løbe

Saturday, July 21st, 2012

Indisk mad er én af mine egne favoritter, fordi der er så meget smag i maden og ofte et pift af chili, som også løfter madoplevelsen. Indisk mad er især kendt og berømt for sine forskellige karryretter, perfekt tilberedte ris og nanbrød enten nautral, med smør eller gedeost. (more…)

Rullesteg med grøntsagsfyld

Saturday, July 21st, 2012

En rullesteg behøver ikke bare laves med svesker eller persille, der er mange andre muligheder. Faktisk er en rullesteg med grøntsager en god måde at give smag og saftighed til stegen og samtidigt en måde at tilberede grøntsagerne på. Når grøntsagerne rulles ind i stegen og koges sammen med kødet, så tager de to smag fra hinanden og holder samtidigt på saft og kraft. (more…)

Sunde hjemmelavede og smagfulde burgere

Friday, May 18th, 2007

Burgere er normalt noget usundt med en masse fedt i, men ved at lave dem selv kan du holde fedt niveauet nede og samtidigt er den sjov for hele familien at lave sin egen burger. I kan eksperimentere med hvor sunde I vil lave burgerne, ved for eksempel at tilsætte moste grøntsager til bøfferne eller putter flere eller færrer forskellige salater ind i burgerbollen. Og så kan man selvfølgelig vælge om man vil smøre burgerbollerne med mayonaise eller dressing. Mulighederne er mange, så brug fantasien når familien skal i køkkenet og lave burgere.

(more…)

Stærk mexikansk chili con carne

Friday, May 18th, 2007

Chili con carne er især lækkert om vinteren til at få varmen på. Du bestemmer selvfølgelig selv hvor meget chili du putter i retten, men man må godt komme til at svede lidt, synes jeg. Chili con carne er perfekt til flere mennesker, fordi det næsten er umuligt at lave retten i mindre portioner. Jeg laver det ofte når der kommer gæster til middag og ellers gemmer jeg nogle portioner i fryseren. (more…)

Pasta med cremet flødesauce og bacon

Friday, May 18th, 2007

Denne lækre cremede ret har kun fået positive tilbagemeldinger og er også meget børnevenlig. Desuden er det både hurtigt og nemt at lave flødesauce som så kan tilsættes forskellige grøntsager eftersmag og behag eller hvad man lige har i køleskabet. (more…)

Doner Kebab med bagte kartoffelbåde og yoghurt dressing

Monday, April 9th, 2007

En lækker sommer-ret baseret på det tyrkiske køkken. Doner kebab også kendt som Pilav Ustu Doner er en meget populær ret i hele verden og ikke uden grund.
(more…)

Indisk rød karrysuppe med ferskner og frisk basilikum

Tuesday, March 27th, 2007

Eksotisk og spændende suppe som er en god alternativ forret til en grilfest for at bringe lidt Indian Summer stemning over festen. Rød karry er en krydderiblanding med koriander, spidskommen, paprika, stødt chili eller cayennepeber, fennikel, tørret dild. (more…)

Sennepsmarineret oksekød serveret på grøntsager

Friday, February 2nd, 2007

Denne ret er hurtig at tilberede og passer både som vintermad og grill om sommeren. Retten er baseret på en række af friske grøntsager, for at skabe en vitaminrig og sund ret for hele familien og som et alternativ til traditionelle salater. (more…)

Kyllingelår i syrlig og cremet orange sauce

Friday, February 2nd, 2007

Denne lækre og saftige kyllige opskrift har rødder både i det traditionelle danske køkken samt inspiration i den indiske madkultur med karry, appelsin og nødder som ingredienser. Retten er ideel til et nemt aftensmåltid både til privat eller større arrangementer, fordi retten blot skal i ovnen, så kyllingen bliver godt gennemstegt og de øvrige ingredienser går lov til rigtig at dampe og afgive kraft of smag.
(more…)

Lækker grøn og smagfuld squash suppe

Wednesday, January 31st, 2007

Denne grønne squash suppe er både sund og har masser af smag, trods dens simpelhed. Suppen stammer fra det fransk-belgiske køkken og kan både serveres som traditionel forretssuppe, som tilbehør til frokost, eller som et lækkert og sundt måltid at varme sig på i vintermånederne, hvor den kalorielette og vitaminrige zucchini squash er et godt alternativ til den ellers tunge traditionelle danske vintermad. (more…)

Indisk karrysuppe med kartofler og lækre basmati ris

Tuesday, January 30th, 2007

En lækker kraftig gul karrysuppe med masser af smag og masser af farve, med blad selleri, basilikum og lækre basmati ris.

(more…)