Billige Madopskrifter

Små pizzaer til brunch eller madpakken

Små pizzaer til brunch eller madpakken

Billig mad kan godt være sundt, lækkert og af høj kvalitet. Her finder du tips og idéer til hvordan du kan spise billigere og bedre mad.

Hjemmelavet koldskål og kammerjunkere på den nemme måde

Nemme, sunde og billige is til børnene

Anderledes Ris ala mande – en lækker desert til hele året

Lækker grøn og smagfuld squash suppe

Fedtfattig og nem hjemmelavet leverpostej

Hjemmebagte kammerjunkere

Kammerjunkere er et uundværligt tilbehør til den danske sommerspise nummer et, koldskål. Kammerjunkerne er en dansk opfindelse med en lang historie, og har altid været opfattet som en lidt pudsig mellemting mellem tvebakker og småkager. Navnet kammerjunker hænger også sammen med dette, idet en kammerjunker i 1800-tallet var en slags standard-rang ved hoffet, som man gav til folk med en lidt udefinerlig position og som ikke havde en reel titel. Der er ikke mange der bruger kammerjunkere til andet end koldskål, men til koldskålen må man have kammerjunkere. Opskriften herunder er forsøgt så nem og hurtig som mulig.

Kammerjunkere, ingredienser:

300 g mel 50 g smør eller olie 100 g sukker 2 æg 1 tsk bagepulver lidt kardemomme 1 knivspids fint salt

Sådan laves hjemmebagte kammerjunkere
Pisk æg og sukker sammen, og tilsæt smeltet smør (afkølet) eller olie. Tilsæt mel, bagepulver og salt, og ælt dejen let sammen og lad den stå i køleskabet i ca. 1 time. Rul dejen ud i en lang pølse, skær stykker på 2 cm af, og rul stykkerne til små boller. Bag bollerne i en forvarmet ovn ved 220 grader i cirka 10 min. Tag bollerne ud og del den med en kniv, mens de stadig er varme. Rist herefter kammerjunkerne færdige ved 190 grader indtil de har den rigtige farve, og lad dem køle ned. Kammerjunkerne bliver først sprøde når der er afkølede.

Stærk mexikansk chili con carne