Små pizzaer til brunch eller madpakken

Små pizzaer er lækre som et nemt mellemmåltid, som en del af en brunch eller at have med i madpakken. Det gode ved små pizzaer er også at de nemt klare en tur i fryseren og stadig er lækre og sprøde, når man tager dem op af fryseren og varmer dem i ovnen. Vær dog opmærksom på at lade dem tø op naturligt og derefter i en ovn eller på varmeluft i en combiovn, men brug ikke microovn, da dette gør pizzaerne bløde istedet for sprøde.

Her er hvad du skal bruge af ingredienser til at lave lækre sprøde små pizzaer:

500 g. mel
25 g. gær
3 dl. vand
1 tsk. salt
1 spsk. Olie, gerne olivenolie

Fyld:
1 dl. tomat pure
150 g. Skinke, skåret i strimler, pølsestykker, hakket oksekød klumper eller andet kødpålæg du synes om på dine små pizzaer
Løg i strimler
Lidt ost
Oregano, basilikum eller evt. brændenælder fra haven (så snart de bruges i mad, brænder de ikke længere, men giver en god smag og en masse sunde vitaminer)

Dejen:
Lun vandet i en skål, det gøres nemt med ca. 10 sekunder i microovn. Mærk på vandet inden du tilsætter gæren, så du er sikker på vandet ikke er for vamt eller koldt. Tilsæt så gæren og olien. Rør saltet ind i melet og tilsæt så melet til vandet og ælt det sammen. Lad dejen hæve i ca. 1-1½ time.

Når dejen er færdig med at hæve, så rul den ud med mel på hænder og på bagerullen på et bord. Rul dejen forholdsvis tynd. Brug så en kop i passende størrelse til at trykke ud små runde pizzaer. Smør lidt tomatpure på, lidt skinke, lidt oregano og lidt ost.

Læg derefter de små runde pizzaer på en bageplade og sæt dem i den varme ovn på 180 grader i ca. 20 minutter. Hold dog lidt øje med ovnen, fordi de kan hurtigt få for meget varme. Rigtig lækre som en lille snack og hele familien vil helt sikkert elske dem.

Comments are closed.