Verdens bedste hjemmelavet lasagne

Lasagne er noget de fleste elsker, og der er vitterlig ingen grund til at købe færdig-lasagne, fordi det er meget simpelt at lave hjemmelavet lasagne med hjemmelavede friske lasagneplader af egen pastadej. Og det smager selvfølgelig også 1000 gange bedre end noget som helst man kan købe færdigt. Her kommer verdens bedste opskrift på hjemmelavet lasagne, lavet af farmand, som blev ved med at eksperimentere indtil opskriften var helt perfekt.

Til lasagneplader af frisk pasta skal du bruge:
2 kopper almindeligt hvidt kerne hvede mel
1 kop fuldkornsmel af hvede
4 æg

Frisk Pastadej
Bland ingredienserne til frisk pasta sammen sammen til en dej. Pastadejen skal være fast men elastisk (tilsæt lidt vand hvis dejen bliver for hård). Pastadejen skal være fast men det skal kunne rulle ud med rullepind/kagerulle eller pastamaskine, konsistensen skal være som modellervoks eller blødt ler. Lad pastadejen hvile lidt (et par timer).

Her er ingredienserne til lasagne saucen:
2 løg
2 gulerødder
2 fed hvidløg
3 dåser flåede tomater
1 dåse tomatpure/tomatkoncentrat
½ kop rødvin
½ kop fond
½ kop havregryn
1 kop mælk

Lasagnesauce
Rist løg, hvidløg og gulerøder i en gryde. Tilsæt tomater, tomatpure, rødvin, fond, havregryn og mælk.
Smag saucen til med: salt, peber, oregano og basilikum
Blend det hele med en håndblender.
Steg 500 g hakket oksekød på en stegepande og tilsæt det derefter saucen.

Lasagneplader af friskpasta
Brug en rullepind, kagerulle eller en pastamaskine til at rulle pastadejen ud i tynde plader (lasagnepladerne de hæver til cirka dobbelt størrelse når lasagnen er færdig). Skær Lasagnepladerne til, så de passer i størrelsen til dit ovnfaste fad. Det er ikke alle der har en pastamaskine og man kan sagtens lave pasta med en kagerulle. Det tager selvfølgelig bare lidt mere tid og armkræfter. Hvis du bliver bidt af at lave frisk pasta kan det godt betale sig at investere i en pastamaskine, som gør arbejdet meget lettere.

Lasagne
Hæld skiftevis saucen i fadet og derefter et lag af lasagnepladerne, så en lag sauce, så et lag lasagneplader osv. indtil du når op til toppen af fadet.

Riv nu lidt ost ovenpå lasagnen og et lag af friske tomatskiver ovenpå osten og så i en varm ovn ved 200 grader i ca. 30-45 minutter.

Lasagne smager rigtig godt sammen med lidt salat, agurker og lidt hjemmelavet creme fraiche dressing (bland blot creme fraiche, fromage frais eller natural yoghurt sammen med lidt citronsaft, salt og peber)

Comments are closed.